vrijdag 31 december 2010

Gelukkig nieuwjaar, Happy New Year


Tussen al het geknal door wat je nu al hoort, de voorbereidingen voor vanavond inclusief het aftuigen van de kerstboom wens ik iedereen een

gezond,gelukkig en creatief 2011 toe!

Voorzichtig met vuurwerk!!!

Lot's of fireworks to be heard already. Preparations for tonight, including taking the x-mas tree down, I wish for everybody a healthy, happy and creative 2011!

Be carefull with fireworks!

Gerda

woensdag 29 december 2010

Vanaf nu Tag en Award free

Oke, ik heb nog eens rond zitten kijken op allerlei blogs. De algehele tendens is eigenlijk dat er een twee verdeling is waar te nemen. Het ene deel houdt van tags en awards, het andere deel niet. Eigenlijk vind ik het ook niet zo heel leuk, en is zeker ook niet mijn drijfveer om te bloggen. Dus heb ik bovenaan een button voor het tag en award free zijn van mijn blog. Moet lukken.

Allright, I've been checking all sorts of blogs. There are two sides. One side is happy with tags and awards, others are not. I am not particular happy so as of now I made my blog tag and award free.

Gerda

gedachtenstokje

Via Hubertine kreeg ik het gedachtenstokje doorgegeven. En ja wat moet ik met 10 gedachten, ik heb er zoveel...
De balangrijkste dan maar;
1. Waar is de sneeuw gebleven?? Het was zo mooi, deze week ben ik vrij, lekker spelen met mijn zoon in de sneeuw. Alleen nu is er geen sneeuw meer.
2. Oei wat is er nu met mijn zoon aan de hand?? Zondagavond zat hij helemaal onder de uitslag, van zijn kruin tot zijn tenen. Ik weet dat hij allergisch is voor muggenbeten maar wat is dit nu weer? Hij is in de bosjes van Pex wezen spelen. Misschien is hij daar door iets gebeten??!! Ik zal het hem niet aandoen om een foto te plaatsen. Het ziet er niet uit.
3. Morgen 1 dagje werken. Jasses helemaal geen zin. We hebben de buit verdeeld onder de collega teammanagers, donderdag ben ik aan de beurt want dan is DH thuis.
4. Lekker aan het studeren. Ik ben deze dagen weer helemaal bezeten van de studie. Het moet maar weer, wil ik in juni klaar zijn.
5. Quilten wat is dat ook weer? Door alle beslommeringen rond de kerst en de oud en nieuw komt het daar helemaal niet van. Goed voornemen dan maar weer: in 2011 moet de Civil War Diary Quilt afgemaakt worden. In 2009 heb ik de hele top gemaakt, 2010 was een rust jaar voor de quilt, 2011 wordt de finish!!
6. Ik moet nog eten kopen. We gaan met oud en nieuw naar vrienden toe, dan maken we allemaal allerlei hapjes en zitten daar dan een avond te geiten. Moet ik wel effe regelen
7. Nieuwe laptop, wat een luxe. Ik typ nu vanaf mijn nieuwe laptop. Het is effe wennen maar wel een luxe.
8. Mijn thee is koud!! Door al dat typen is de thee koud geworden. Helaas, zometeen moeten we naar de voetbalclub voor een lampionnen activiteit, geen tijd voor nieuwe thee dus, dan maar koud.
9.Top 2000. Altijd lekker in deze tijd van het jaar, goede muziek en lekker meebrullen.
10. Wat een troep. Op de tafel in de woonkamer is het een troep. Altijd in de laatste week van het jaar meen ik het een en ander op te moeten ruimen, waardoor het eerst een nog ergere troep moet worden. Ble, maar komt goed.

Zo dit is een greep uit mijn soms chaotische gedachten. Misschien leuk als Jantine en Tiny het stokje overnemen.

Voor nu : een hele fijne jaarwisseling en dat het een mooi, gezond en creatief 2011 mag worden.

Gerda

maandag 27 december 2010

Na kerst opruiming

Ken je dat gevoel; na de kerst effe uitbuiken en niets doen? Niet dus. Vanacht moest ik naar de nachtapotheek vanwege een allergie probleem van mijn zoon, medicijnen gehaald en gegeven.
Vanmorgen was het helemaal weg, denk je ; leuk dan kunnen we vanmiddag gaan schaatsen. Niet dus. Net na de lunch kwam het in alle hevigheid terug. Dus rustig aan gedaan, ik had de neiging om op een bandje te zetten: niet krabbelen! Weinig gedaan dus.
Morgen ochtend gaan we naar de film. Kijken of dat lukt.
Later.....

Do you know the feeling; recuperating from x-mas, doing nothing? Not me. Last night I had to go to the nightpharmacist because of an allergic reaction my son had, went to get the medication, gave it to him.
This morning it was all gone. Nice, we can go iceskating in the afternoon. Not.... It came back. I had many repetitions in my vocabulary to: "don't scratch" like a million times.
Tomorrow morning we go to the cinema, see if we can make it there.....
Bye

Gerda

dinsdag 21 december 2010

Winterwonderland




Uit andere delen van het land krijg ik signalen dat er wel wat sneeuw ligt maar niet zoveel. Nu, hier ligt wel veel. Kijk maar op de foto's. De tafel in de tuin heeft maar liefst 21 cm op zijn blad liggen. Herken dan nog maar eens je eigen auto in de straat! We verwachten morgen geloof ik nog meer sneeuw. Leuk, want ik kan er wel enorm van genieten. Ook te zien: de dagelijks groeiende ijspegels aan het dak van de schuur. Ziet er schitterend uit.

From other parts in our country I get messages that there is just a little snow. Well, in our part of the country there is a lot of snow. The garden table contains 21 cm of snow. Try to recognise your car under these layers of snow! Tomorrow we expect more snow. That will be fun, I enjoy snow. There is also a picture of the ice hanging from the roof of our shed. They grow every day!

maandag 20 december 2010

Affo om het jaar goed te eindigen


Na de Stitching for Christmas viel er eigenlijk geen gat, wat ik wel verwacht had. Ik heb even een Quick and Dirty tafellopertje gemaakt voor de kerst. Verder heb ik ook eindelijk een oude bekende afgemaakt, de rode vlechtwerk quilt van de Astor Manor jelly roll.
Jawel, we gaan het jaar maar eens even goed afsluiten. Ik zal de kast ook eens doorgaan om te kijken wat ik nog meer als halve projecten heb liggen.
Er brand nog een nieuw project in de kast, maar daar blijf ik nog even van af. 1 Februari in het nieuwe jaar ga ik zoals ik al eerder heb geschreven naar de workshop van Jacqueline de Jonge ´scherpe puntjes´. Bij de workshop die ik eerder al deed van haar heb ik een patroon gekregen die ik nog wel een keer wilde maken. In de uitverkoop bij haar heb ik stofjes gekocht. Dat scheelt toch best veel geld. Het blijft een dure hobby. Ik ga de stofjes nog niet laten zien, dat komt volgend jaar wel. Klinkt ver weg, technisch gezien is dat al over 2 weken!!
Wat een sneeuw deze week! wel erg mooie plaatjes. Gelukkig heb ik veel plezier en weinig overlast van ondervonden.

After Stitching for Christmas I expected to end up in a black hole. No such luck. I made a quick and drty table runner for christmas and I finished my Astor Manor jelly roll quilt. I thought why not end this year with finishing unfinished projects.I should search my chest for other unfinished projects.
Ther´s also a new project in the chest, but for that one I wait for my workshop february 1, by Jacqueline de Jonge. I bought fabrics in her store. She´s having a sale. It´s a lot cheaper this way. Fabric is expensive! I will not show you the fabrics, I save that one for later, next year. Technically, that´s in two weeks time.
We´ve had a lot of snow so far! Luckily it gave a lot of fun and not difficulties. It looks really nice!

Later,

Gerda

maandag 13 december 2010

Aftellen naar de kerst/ countdown till x-mas

Het is een tijdje stil geweest op mijn blog. Dit betekent niet dat ik stil gezeten heb hoor. Eens denken wat heb ik allemaal gedaan?? Oh ja, eerst was daar natuurlijk sinterklaas op de voetbalclub, sinterklaas in het winkelcentrum, sinterklaas op school, sinterklaas bij een vriendje en als afsluiting sinterklaas bij opa en oma. Genoeg sinterklaas voor dit jaar, of eigenlijk meer dan genoeg cadeautjes voor dit jaar.
Ja.. had je gedacht. Zoonlief was afgelopen vrijdag (10 december) ook nog jarig, dus cadeautje van opa en oma, cadeautje van papa en mama, cadeautje van.... ik ga niet weer iedereen opnoemen. De vraag van vandaag was dan ook wel de klapper; Papa, krijg ik met de kerst nog cadeautjes????
Ik kan geen cadeautjes meer zien, nou ja, ik heb ook wel wat cadeautjes gehad. Daar zal ik later wel wat van laten zien.

Nu eerst het belangrijkste: Stitching for Christmas is af!!!! Zie hier de foto. Ik ben best blij met het resultaat. Ik heb het geheel wat meer rood van kleur gemaakt dan het voorbeeld. Dit geeft mij nog net iets meer kerstgevoel.



It's been a little quiet the last few weeks on my blog. That doesn't mean I didn't do anything. I've been busy with Sinterklaas. Sinterklaas was everywhere. My son got presents everywhere. Just when you think, that's it; it's his birthday (december 10) so he got more......presents. Today really blew me away. My son asked: do I get presents on christmas day?
I need to be honost. I got presents to. I'll show you later.
Cause' first things first. My Stitching for Christmas Quilt is finished. I'm happy with the result, I made the quilt with a little bit more red tones than the original. It gives me a more x-mas feeling.

Till next time
Gerda