zondag 31 oktober 2010

Blok 5 SFC is af....


Blok 5 is af. Ik heb het DMC garen gebruikt dat ik ook voor de voorgaande 4 blokken heb gebruikt. Ik borduur verder helemaal niet, dus verschillende garens ga ik niet kopen. De borduur pro's zullen nu wel met het hoofd schudden, maar ja..........
Verder doe ik op dit moment niets aan patchen of quilten. Over anderhalve week heb ik tentamen. Studeren dus in deze periode.

Block 5 is finished. I've used DMC thread instead of the one mantioned on the pattern. I don't do any stitching so, buying different thread would mean, more storage after this block. The stitching pro's probably shake their head now.........
Besides SFC, I dont' do anything else on patching or quilting. In like 10 days I'm taking a test, so it's all study now.

Fijne avond (en week), have a good evening (and week)
Gerda

maandag 25 oktober 2010

Bregje is af, Bregje is finished


Bregje heeft wat langer geduurd; in het weekend had ik niet zo veel tijd en Bregje was best veel werk!!
Ik heb een paar dingen iets anders gedaan: ik heb geen roze gebruikt in de hoed, ik had geen zwart voor de neus, dit heb ik grijs gehouden net als Bregje zelf en ik heb de punten op de vlokjes niet wit , maar rood gemaakt. Ik vond het wit teveel wegvallen tegen de lichte achtergrond. Wel leuk om verschillende technieken te gebruiken. Op naar aanstaande vrijdag.

Bregje took s little bit longer, this weekend I didn't have a lot of spare time and Bregje is a lot of work.
I did a few things different from the design; I did not use pink in the hat, I didn't have black fabric to create the nose, so I used grey cause of the greyness of Bregje, and i used red instead of white on the tips of the snowflakes. I feel that it doesn't show because of the white background. I enjoyed using different techniques. Now I wait for next friday!

fijne week, have a nice week,
Gerda

zaterdag 23 oktober 2010

Stitching for Christmas

Dit keer ben ik niet zo snel klaar met het blok van deze week van het project Stitching for Christmas. Het blok staat op deze blog.
Maar geen zorgen, morgen is het blok denk ik wel af. Nu nog geen foto dus!!
Het weer is er in ieder geval wel naar om lekker warm binnen te zitten.
Na het weekend begint de school ook weer, dus weer een normaal ritme in de dagen. Heerlijk.

This week, my project block of Stitching for Christmas, is taking a little bit longer. The block for this week is on this blog.
But, no worries, I will finish it tomorrow I think. No photo yet!!
The weather feels like staying indoors, nice and warm.
After the weekend the holiday is over, so we can go back to normal routines. Can't wait!

Fijn weekend,have a nice weekend, Gerda

zaterdag 16 oktober 2010

Sneak preview

Nadat ik gisteren in één dag mijn Stitching for Christmas af had, was er vanochtend dus tijd over voor mijn eerste poging om het in de workshop geleerde, in de praktijk te brengen. Dat valt nog niet mee, ik denk dat het goed is dat ik in februari ook de workshop scherpe puntjes ga doen!!

As of now, I will be translating again. I get mails from people asking for translation. Alright than, no problem now that I know it is actually read.

Yesterday I finished the third block of the Stitching for Christmas project. That means I had a little time this morning to work on my small project I started after my Design workshop. It really is hard to do this right, it's probably a good thing that I will attend another workshop in february next year called sharp points (I'm not shure this is right in english, forgive me). On request, here's a sneak preview.



Fijne zaterdag verder, have a nice saterday
Gerda

vrijdag 15 oktober 2010

Stitching for Christmas (3) en Rotterdam

Vandaag was ik een dagje vrij. Een dagje vrij zijn betekent niet noodzakelijkerwijs dat ik uitslaap. DS had een marge dag van school, voorafgaand aan de herfstvakantie. 7 uur op staan is dus nog steeds van toepassing!!
Dit betekent weer dat je vroeg in de ochtend het derde patroontje van de Stitching for Christmas BOM kunt downloaden. Dit betekent weer dat je de hele dag hebt om dit te maken. Dit klopt dan weer niet want, vervelend genoeg, er is een handwerkbeurs in Rotterdam gaande. Als je dan toch vrij bent, dan kun je daar net zo goed naar toe gaan. Twee foto's dus; eentje van het derde blok, en eentje van de vangst in Rotterdam. Een paar lapjes, en een ruler in inches. Die miste nog in mijn collectie van rulers. Ik heb ook nog freezerpaper en 3 andere lapjes gekocht. Die staan niet op de foto, zijn voor iemand anders bestemd en al niet meer in huis bij mij.





Fijn weekend,
Gerda

zaterdag 9 oktober 2010

Stitching for Christmas (2)

Gisteren het tweede blok van Stitching for Christmas. Ik heb dit blok gisteravond gestart en vanmiddag afgemaakt. Ik probeer dit de komende weken zo vol te houden, een keer achter lopen betekent blijvend achter lopen. Dan wordt het waarschijnlijk kerst 2011 of 2012 dat het afgemaakt is. Hierbij de foto.



Verder ben ik afgelopen dinsdag voor een workshop Design naar The Stitchcottage geweest. De workshop werd gegeven door Jacqueline de Jonge. We hebben van haar geleerd hoe je patroon kunt tekenen met ronde vormen en we hebben ook nog een stukje geprobeert te maken (bedankt voor de lekkere soep Sandra). Ik had dit stukje wel even kunnen strijken!!

Inmiddels ben ik al met een projectje bezig om met het geleerde te stoeien maar daarover later meer.

Fijn weekend,
Gerda

maandag 4 oktober 2010

Tip's en tricks

Soms vind ik het leuk om op het internet rond te snuffelen naar slimme dingen. Zo zat ik vrijdag na te denken hoe ik het patroon van de stitchery op de stof over kan nemen. Surfen dus maar.
Aangeraden wordt om het patroon onder de stof te leggen en dan op een lichtbak te leggen. Die heb ik dus niet. Ander alternatief zoeken dus.
Aangeraden wordt om het geheel tegen het raam te houden. Nu weet ik niet of ik erg onhandig ben, zou zo maar kunnen, maar ik vind dit niet handig met tekenen. Volgens mij zou een derde hand dan handig zijn of stevig plakband of zo. Te veel moeite!
Als optie wordt ook genoemd om het uit de losse pols over te tekenen. Nu is er een reden waarom ik met stofjes werk en niet met papier of canvas. Dit werkt niet voor mij.
Ik werd al lichtelijk wanhopig tot ik nadacht over wat er nou eigelijk moet gebeuren. Eureka, ik kan mijn eigen lichtbak maken. Men neme: een doorzichtige naaitafel die bijgeleverd is bij mijn naaimachine. Daaronder leg je een lamp, in mijn geval de zaklamp die op mijn mobiele telefoon zit, leg het patroon met de stof op de naaitafel en voila..............ik heb een lichtbak. Soms is de oplossing dichter bij dan je denkt.

Sometimes I like to surf the internet looking for smart sollutions to end a problem. The problem I had was; how can I transfer the pattern for the stitchery on to the fabric. I don't own a lightbox, I really don't think that putting the pattern and the fabric against a window is very comfortable, unless you have three hands or a big roll of ducktape. Than I started thinking about what the use of a lightbox represents. Eureka, I can arrange my own lightbox: a sewing table and a torchlight on my cellphone underneath gives the result I was after!!

Morgen is de design workshop in de Stitchcottage. Hier kijk ik ook erg naar uit. Tips en tricks voor het ontwerpen. Ik laat jullie wel weten hoe het geweest is.
fijne dag,
Gerda

zondag 3 oktober 2010

Stitching for Christmas

Vrijdag was de eerste dag van de Stitching for Christmas. Dus naar de site van Ellies Quiltplace voor het eerste patroontje, naar Sandra van de Stitchcottage voor de materialen, vlieseline strijken op de achterkant, patroon overnemen en stitchen maar. Hierbij het resultaat van het eerste blok. Ik doe niet zoveel met stitching, toch wel weer eens leuk!! Vrijdag het volgende blok!!



Eindelijk heb ik ook de pincushion voor de swap af. Die stuur ik morgen op. Geen foto natuurlijk, dat komt als het goed is op 6 november wel.
Fijne zondag verder